ANI-ZOO

Een huisdier als eindejaarsgeschenk ? Goed idee maar behandel het niet als pluchen beest.!


De aankoop van een huisdier zoals een hond of een kat is een belangrijke en ingrijpende beslissing. Deze aankoop moet weloverwogen gebeuren. Zich enkel door emoties laten leiden loopt vaak slecht af. Gezond realisme is sterk aan te bevelen. Het gaat om een levend wezen. Dat kan wispelturig gedrag vertonen, ziek worden, zelfs sterven.  Daarom lanceert Ani- Zoo, de beroepsorganisatie van erkende ondernemers  uit de huisdierensector aangesloten bij UNIZO,  een aantal aanbevelingen en tips. De federatie doet dat, naar eigen zeggen, niet toevallig, naar aanleiding van de komende eindejaarsfeesten. Een huisdier als geschenk voor het gezin, voor kinderen of ouderen, kan de federatie aanbevelen op voorwaarde het niet te beschouwen als levend speelgoed en rekening houdend met de toekomstige baasjes. Daarom deze tips 

  1. Koop enkel bij een erkende professionele kweker of kweker/ handelaar.
  2. Vraag de kweker/handelaar altijd naar het erkenningsbewijs toegekend dor de federale overheid  dierenwelzijn. Dat  bewijs is altijd zichtbaar aanwezig. De erkende handelaar/ kweker zal dat met plezier voorleggen en toelichten. De betrokken overheidsdienst controleert het  naleven van de regels op het dierenwelzijn en garandeert een doeltreffende klantenbescherming
  3. Maak . bij de aankoop   goede afspraken. Dat is   erg belangrijk onder meer over de mogelijke oplossingen in geval van problemen. Wederzijdse beschuldigingen achteraf dragen daartoe zelden bij..
  4. Denk  erom, een huisdier is een levend wezen, geen speelgoed Zeker de eerste dagen en weken zijn van groot belang zowel voor het dier als voor het baasje. 
  5. Vermoed u problemen? Aarzel niet meteen  in eerste instantie de  verkoper te contacteren voor overleg en advies.
  6. Gaat het om een hond of kat   ingevoerd uit ee nander land onder meer uit  Tsjechie of Slovakije? Dat   mag enkel via een erkend leverancier. Raadpleeg .de  lijst ervan http://www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/keepingandbreedinganimals/breedinganimals/pets/index.htm van de Federale Overheid Dierenwelzijn. De betrokken  buitenlandse overheid  garandeert in dat geval het naleven, door de kwekers van de ingevoerde  honden of katten en  het repsecteren van de Belgische dierenwelzijnswet..
  7.  Check voor ingevoerde huisdieren  op pagina twee  van het Europese paspoort altijd  of  de betrokken hond of kat geleverd werd door een gecertificeerde leverancier.

 Beste bezoeker,

De toegang tot méér informatie over de verschillende onderwerpen is gemakkelijk en snel maar exclusief voor Ani-Zoo leden (log je in om toegang te krijgen).

Ani-Zoo verzamelt heel wat belangrijke informatie. Hier vind je de voordelen van het Ani-Zoo lidmaatschap

De Ani-Zoo ploeg

Click hier om je in te loggen

 

 
© Copyright 2021 | ANI-ZOO | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved