ANI-ZOO

Ani-Zoo leden werken mee aan het project ter voorkoming van erfelijke ziekten


Ani-Zoo de  sectorfederatie  van de erkende fokkers en handelaars van huisdieren strijdt mee tegen erfelijke ziekten bij  hondenrassen en werkt hiervoor mee aan het project

“Frequentiebepaling van erfelijke aandoeningen bij een aantal hondenrassen” onderzoek door Professor Luc Peelman van de Univeriteit Gent

Het doorgedreven fokken van honden met extreme kenmerken heeft geleid tot heel wat problemen bij die honden. Te vaak wordt er voorbijgegaan aan de gevolgen hiervan op de gezondheid en het welzijn van het dier. Daarom werkt Ani- Zoo, de sectorfederatie van erkende fokkers en handelaars in huisdieren, aangesloten bij UNIZO, actief mee aan de studie van professor Peelman van de Universiteit Gent.

Om een geïntegreerde fokstrategie voor de verschillende hondenrassen in België te kunnen uitwerken op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier, worden in de studie  per ras twee belangrijke aspecten  onderzocht door het team van professor Peelman. Enerzijds  wordt de genetische diversiteit en inteeltgraad  binnen de rassen bestudeerd.   Bovendien wordt de frequentie  van de belangrijkste erfelijke aandoeningen bij de betrokken hondenrassen onderzocht.  

 Ondernemers aangesloten bij  Ani-Zoo  zullen actief meewerken aan het studieproject. Dat is meer specifiek het geval voor de  rassen  Golden Retriever, Cavalier King Charles , Labrador , Duitse Herder en Border Collie.

 Door  de samenwerking met de diergeneeskundige faculteit willen de erkende kwekers en handelaars nog betere garanties bieden aan de baasjes en tegelijk  de kwaliteit  het welzijn  van de dieren nog te verbeteren. 

Meer info over dit persbericht : www.ani-zoo.be en op www.ugent.be/di/di07/nl/onderzoek/genetica/projecten/dnahond.htmBeste bezoeker,

De toegang tot méér informatie over de verschillende onderwerpen is gemakkelijk en snel maar exclusief voor Ani-Zoo leden (log je in om toegang te krijgen).

Ani-Zoo verzamelt heel wat belangrijke informatie. Hier vind je de voordelen van het Ani-Zoo lidmaatschap

De Ani-Zoo ploeg

Click hier om je in te loggen

 

 
© Copyright 2021 | ANI-ZOO | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved