ANI-ZOO

Commercialisatie van honden in BelgiŽ


De import en de commercialisatie van honden blijft één van de belangrijkste aandachtspunten in ons land. Daarom heeft de Raad voor Dierenwelzijn beslist om een advies hierover uit te brengen. Dit advies heeft als doel het aantal honden dat in asielen wordt achtergelaten te verminderen en de garantie voor de koper op gezondheids- en gedragsvlak te verhogen.

De Raad voor Dierenwelzijn heeft in een werkgroep wetenschappelijke experts, vertegenwoordigers van de dierenbescherming, vertegenwoordigers van de kwekers en van de handelaars en de inspectiediensten van de administratie samengebracht. Deze werkgroep heeft de bestaande wetgeving en de huidige situatie inzake de handel in honden geëvalueerd. De beschrijving van de vaststellingen en de praktische details van de werkzaamheden zijn in een bijgevoegde fiche opgenomen. Het is belangrijk om erop te wijzen dat de Raad een advies voorstelt vooraleer de bevoegdheid « dierenwelzijn » naar de gewesten wordt overgedragen, maar de werkgroep heeft beslist om de discussies voort te zetten teneinde een advies te verstrekken over de thema’s die nog niet zijn behandeld.

Naar aanleiding van de vaststellingen formuleert de Raad voor Dierenwelzijn de volgende adviezen:Beste bezoeker,

De toegang tot méér informatie over de verschillende onderwerpen is gemakkelijk en snel maar exclusief voor Ani-Zoo leden (log je in om toegang te krijgen).

Ani-Zoo verzamelt heel wat belangrijke informatie. Hier vind je de voordelen van het Ani-Zoo lidmaatschap

De Ani-Zoo ploeg

Click hier om je in te loggen

 

 
© Copyright 2022 | ANI-ZOO | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved